Falkebergrennet

Falkebergrennet er et turskirenn som arrangeres av Hasvik IL. Løypa går fra Skihytta på Breivikhøgda til Store Himmelhaugen der man snur og går tilbake. Tur-retur ca. 20 km. Alle kan delta, og gå i sitt eget tempo.

Falkebergrennet 2021 er planlagt å arrangeres lørdag 10 april.

Premiering: 

Falkebergrennet er et turrenn på ski som premieres etter hvor mange ganger man har gått rennet. Medaljer i ulik valør 1., 2., 3. og 4 gang man går rennet. Plakett 5. gang man går rennet. Pokal 10., 15. og 20. gang man går rennet. Hasvik IL har valgt å fortsette på den gamle rennprotokollen fra Sørvær IL, slik at man fortsetter tellingen på antall renn dersom man har gått det før. 


Historie: 

Falkebergrennet er et tur- og konkurranseskirenn som på 80- og 90-tallet var sesongavslutning for skisesongen på Sørøya. Rennet ble arrangert av Sørvær Idrettslag, men lå fra år 2000 brakk, med unntak av 2006 og 2007 da man forsøkte å avholde rennet. Hasvik IL ønsket i forbindelse med sitt 70-årsjubileum å blåse liv i Falkebergrennet igjen, og i 2016 overtok og arrangerte HIL rennet - denne gangen som rent turskirenn. 


Det serveres varm saft og suppe ved vendepunktet ved Store Himmelhaugen, og halvveis langs løypa.

Sørvær Grendelag bruker å stå for kiosksalg på Skihytta, mens Norsk Folkehjelp Hasvik bistår med beredskap.