Turbeskrivelser 2017


Tur 2: Lille-Håen

Last ned turbeskrivelse med bilder i PDF her: Lille-Håen.pdf


Turen opp til Lillehåen er fin, og går i fantastisk flott, men også krevende terreng, og vi ber dere vise stor varsomhet når dere ferdes i dette området. På veg opp den siste biten opp til Lillehåen er det spesielt viktig å holde seg godt unna kantene på fjellet, da det går store flåg rett ned i havet, og de kan være vanskelig å se før du er rett på dem.

Parker bilden oppe ved parkerinsplassen til høyre for det Røde huset under Håen. Turen starter ved den gamle muren. Følg så stien mot vest.


I begynnelsen er terrenget flatt, også blir det litt stigning opp før du følger stien rundt fjellet Håen (her er det litt ulendt terreng), og deretter går ned igjen mot Lillehåen.


Utpå sletten mellom Håen og Lillehåen tar du til venstre ned til Storsandvika.


Gå Helt ned til stranda og følg stranda i retning vest mot Lillehåen. Her kan det være litt vanskelig å finne merkene pga høyt gress etterhvert på sesongen, men bare fortsett mot vest til enden av stranda!


I enden av stranda må du følge steinfjæra utover mot havet i retning sør vest, før du begynner klartinga opp fjellet. Her er det godt merket, og tett mellom merkene, så det skal være lett å finne frem.

Vær forsiktig når du begynner på klartinga opp fjellet og følg den oppmerka stien. Hold deg godt unna kanten på fjellet- det er bratte flåg her. Vegen opp er bratt og i noe ulendt terreng.


På toppen flater det ut, og det er fint å gå den sistevbiten ut mot tuppen av Lillehåen. posten står inn mot berget like før du kommer til fyret. Vis også aksomhet her. Det er ikke lett å se flågene før du står like ved dem.


God tur!