Skiaktiviteten blomstrer i Hasvik!

Postet av Hasvik IL den 25. Jun 2017

Søndag 2.april gikk Falkebergrennet 2017 av stabelen på Sørøya. Hasvik IL arrangerte for andre gang det tradisjonelle turrennet med 36 startende. Turen gikk fra Skihytta på Breivikhøgda til hyttene ved foten av Store Himmelhaugen og tilbake igjen, til sammen 20 km. Falkebergrennet ble arrangert fra 1984-2000 av tidligere Sørvær IL som en felles sesongavslutning for skiaktiviteten på Sørøya. På grunn av flere snefattige vintre ble det stopp på rennet, tross et par forsøk. I forbindelse med Hasvik ILs 70-årsjubileum i 2016 blåste vi på ny liv i rennet, da med 33 ivrige turløpere. Flere av de som gikk i år har gått tidligere år, men vi har også mange nye ivrige skigåere.

Glade skigåere. Foto: Sigmund Johansen

Vi var utrolig heldige med været på selve renndagen. Med mye ustabilt vær de siste ukene, og senest lørdags kveld, var vi spente på om vi fikk gjennomført rennet. Søndag morgen stod vi opp til strålende sol og knapt et vindpust, altså rene påskeværet, perfekt til skirenn.

Vi har i år også fått god hjelp fra Sørvær Grendelag som har stilt opp med kafe på Skihytta og Norsk Folkehjelp Hasvik som har stilt opp med beredskap og saftstasjoner i løypa. I tillegg stor takk til Anna Mattila som har stilt hytta si til rådighet ved vendepunktet slik at skiløperne kunne få varmet og hvilt seg ved behov. Flere tok også turen til skihytta uten å gå rennet, men besøke kafeen eller ake og gå på ski i området rundt hytta.


Mest imponerende er i midlertidig de tre barna på 7 og 10 år som fullførte rennet sammen med foreldre og besteforeldre.

Ottar (10) går rennet får andre gang og Sander (7) går for første gang. Her er de tilbake på Skihytta. Foto: Sigmund Johansen


Telenorkarusellen

I tillegg har ski- og frigruppa til Hasvik IL for andre året arrangert Telenorkarusellen hver helg i mars, noe vi også startet med i forbindelse med fjorårets jubileum. I år har hele 46 barn under 12 år vært med på skirenn. Det er moro å se så mange barn på ski, og vi opplever bare positive tilbakemeldinger fra foreldre men også andre. Det er også flott at det kommer mange fra Breivikbotn. Til neste år håper vi at det kommer barn fra Sørvær også.

Barna er klare til start! Foto: Sigmund Johansen

Vi har også arrangert aktivitetsdager med grilling som er åpent for alle. Dette skal vi også gjøre Palmesøndag om været holder seg. Her skal vi legge til rette for diverse skiaktiviteter som hopp, kulekjøring og aking.


Vi kjører opp skiløyper i den eksisterende lysløypa store deler av vinteren til glede for alle som liker å gå på ski. Hasvik IL jobber nå med å få rehabilitert og utvidet lysløypa på Hasvik for å bedre løypeforholdene. Arbeidet med lysløypa er både tidkrevende og blir en stor økonomisk investering for laget.


Se flere bilder fra Falkebergrennet HER og Telenorkarusellen HER.


Med sportslig hilsen,

Hasvik Idrettslag

Logo.jpg


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.